Новини

Алкоголю в крові не виявили: у Чернівцях відбувся суд у справі ексочільника Хмельницької ОВА Гамалія

Вчора, 9 червня, Першотравневий районний суд Чернівців продовжив розгляд справи колишнього начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія.

Його у березні в Чернівцях зупинила патрульна поліція за кермом автівки під час дії комендантської години та склала протокол за нетверезе кермування.

Про це повідомляє громадська організація “ЖАР”, представники якої побували на суді.

Цього разу, на третє судове засідання прийшли і сам експосадовець, і його адвокат.

“Під час судового засідання стали відомі деталі події за участю експосадовця. За словами адвоката Гамалія, його підзахисного зупинили вночі 12 березня у середмісті Чернівців. Пройти тест на алкогольне сп’яніння на місці він відмовився та наполягав на експертизі в медичному закладі. Таке направлення йому і дали. Втім, Сергій Гамалій переконує, що отримав його не від патрульних, а на блок-пості дорогою в Хмельницький. До того ж, зі слів адвоката, його підзахисний був за кермом чужої автівки без техпаспорта. Протокол підписувати відмовився. Зрештою, ексначальник Хмельницької ОВА здав аналізи в обласному бюро судово-медичної експертизи у Чернівцях. За результатами дослідження, вмісту етанолу в крові Гамалія не виявили”, — йдеться у повідомленні активістів “ЖАРу”.

Захисник Сергія Гамалія, зі слів активістів “ЖАРу”, подав клопотання про допит у судовому засіданні свідка – колишнього підлеглого обвинуваченого, його заступника Сергія Ткачука. Суддя задовольнила це клопотання та оголосила перерву у судовому розгляді.

Наступне судове засідання у справі Гамалія призначено на 10:00 23 червня.

Раніше повідомлялося, що перше засідання, яке відбулося 2 травня, суд переніс, адже Сергій Гамалій перебував на лікуванні.

Друге засідання, яке відбулося 18 травня, перенесли у зв’язку із тим, що адвокат Сергія Гамалія не з’явився на слухання через те, що перебував на попередньому слуханні в апеляційному судді.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.