Новини

У Чернівецькій ОДА розповіли, чи відновлять навчання у школах

Школам не рекомендуватимуть відновлювати очне навчання, натомість порадять продовжувати його в очному форматі.

Про це на брифінгу повідомили заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак.

“Обласна комісія ТЕБ та НС зобов’язала не відвідувати школи. Але окремі ОТГ прийняли рішення дозволили навчання 1-4 класам. Робота шкіл не пов’язана зі зростанням захворюваності серед дітей. Йдеться про перенесення агресивного вірусу у сім’ї. А вже там є небезпека серйозно захворіти людям із груп ризику”, – сказала Наталя Гусак.

Заступниця голови ОДА також наголосила – навіть після виходу краю із “червоної зони” обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наполягатиме, аби навчання у школах залишалося дистанційним.

“Дозволяючи відкривати школи, потрібно зважати на щільність населення. Щільність населення у Чернівцях значо більше сприяє швидкому поширення вірусу. І це корелює навчання у школах. Тому навіть якщо нас виведуть з “червоної” зони, обласна комісія ТЕБ та НС буде рекомендувати продовжувати навчання у дистанційному форматі. Ситуація не є такою, щоби розслабитися”, – зазначила Наталя Гусак.

У Чернівецькій ОДА передбачають, що зважаючи на великодні свята, нинішній спад захворюваності, можливо, не триватиме довго.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.