Новини

У центрі Чернівців відремонтували ще один сквер: що змінилося – фото

У Чернівцях відремонтували сквер імені Ференца Ліста, що поблизу площі Філармонії.

Про це повідомляє трест зеленого господарства та ПЗР, пише molbuk.ua

Комунальники відремонтували лавки, повністю замінивши на них бруси, а також висадили три сакури Канзан.

“Чому саме їх? Про переваги цього дерева можна писати дисертацію. Проте ми лише хотіли, щоб площа Філармонії і сквер Ференца Ліста виглядали однією гармонійною композицією, тому пов’язали ці два туристичних магніти одним красивоквітучим видом, який вже багато років тішить око своїм цвітінням на площі Філармонії”, – зазначають у зелентресті.

Як відомо, на площі Філармонії також ростуть сакури.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях цього року капітально відремонтують сквер на вулиці І. Підкови. На це витратять 16,5 мільйона гривень.

Довідка:

Сакура дрібнопильчаста Канзан – найпоширеніший вид сакур в Західній Україні в озеленені парків та садів. В природі Канзан росте в таких країнах, як Японія, Китай, Корея. Це листопадне дерево або великий кущ. Це швидкоростуче дерево, річний приріст якого – 30 сантиметрів. Сакура Кванзан в десятирічному віці досягає висоти 1,5-1,8 метра та ширини крони 1,0 метра, а в дорослому віці висотою до 5 метрів при діаметрі крони до 4,0 метрів.

Цвіте сакура Кванзан в травні дуже гарними, духм’яними, пурпурового кольору махровими квітами, діаметром приблизно 6 см. Одна квіточка складається аж із 30 пелюсток. Період цвітіння починається з дворічного віку, тривалість цвітіння цього сорту аж 2 тижні.

Листки декоративні, еліптичної форми, до 12 сантиметрів в довжину. Весною та влітку зеленого кольору, восени змінюють свій колір на жовто-оранжевий.

Сакура дрібнопильчаста Канзан в будь-яку пору року привертає до себе увагу. Тому найчастіше вона росте в саді як солітер. Її дуже давно використовують в озеленені парків, скверів та садів, в якості солітерів на фоні хвойних дерев, або в посадках біля водоймищ. Сакура Канзан акліматизована в Західній Україні. Вона морозостійка, посухостійка та полюбляє багаті грунти. Це сонцелюбивий вид, який рекомендовано висаджувати на захищених від вітру ділянках.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.