Новини

Відомий письменник розповів, як на Луганщині пташка врятувала школярів від загибелі

Відомий український письменник Сергій Жадан розповів, як маленька пташка врятувала від загибелі учнів та педагогів Тошківської школи Попаснянської райради Луганської області.

Дивовижну історію порятунку Сергій Жадан опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

У це крило Тошківської школи кілька років тому потрапив російський снаряд. Частину будівлі було просто зруйновано. Дітей і педагогів урятував випадок, місцеві охоче переповідають цю історію. На шкільному горищі жив сич, діти його підгодовували, він весь час був поруч. Перед самим обстрілом птах раптом занервував, літав і бився крильми в шкільні вікна. Педагоги щось відчули і відпустили дітей додому. Після цього в приміщення школи прилетів снаряд”, – написав літератор.

У подяку за порятунок пташці навіть встановили пам’ятний знак.

“Сьогодні на шкільному ганку є навіть пам’ятний знак на честь цього сича. А на стіні школи висить цитата Володимира Миколайовича Сосюри. І додати до неї, за великим рахунком, немає чого”, – зауважив Сергій Жадан.

Письменник опублікував світлину, де він стоїть біля прикріпленого до стіни школи плакату з цитатою Володимира Сосюри.

“Учися, між друже, відмінником будь, люби і поля, і діброви! І де б ти не був, де б не жив, – не забудь своєї вкраїнської мови!” – йдеться у вірші класика.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.