Новини

Кабмін пропонує скасувати деякі податкові пільги для підприємців

Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді внести зміни до податкового законодавства в частині оподаткування у період дії воєнного стану, зокрема скасувати мораторій на перевірки та деякі податкові пільги.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення ухвалили урядовці на засіданні.

“Законопроект передбачає скасування з 1 липня 2023 року деяких пільг: можливості для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% замість 5% від суми доходу; для ФОПів І та ІІ групи – можливість не сплачувати єдиний податок”, – повідомив Мельничук.

Крім того, документом пропонується повернути документальні перевірки, а також штрафи за порушення податкового законодавства та порядку використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема – робота в режимі офлайн без виданого діапазону фіскальних номерів. А вже з 1 січня 2024 року – повернуться обов’язкові перевірки розрахункових операцій програмних реєстраторів на їх відповідність фіскальним вимогам.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.