Новини

У Чернівцях ремонти доріг продовжать взимку

На вулиці Вокзальній розрита частина дороги ближче до вокзалу. Інша частина дороги без бруківки. На вулиці Кафедральній з обох боків розриті тротуари. Роботи ні на одній, ні на іншій вулиці поки що не ведуть.

Але в міській раді заспокоюють, що сезон дорожніх ремонтних робіт у Чернівцях ще не завершений, йдеться у публікації ” “.

Заступник міського голови Василь Зазуляк запевнив, що в Чернівцях до кінця року планують продовжити ремонтні роботи доріг та тротуарів.

“Цей сніг нас не лякав, а погода ще дозволяє продовжувати розпочаті роботи. За тенденціями останніх років, роботи на дорогах тривали до кінця року. Температура дозволяє це робити. Бруківку та асфальт можна укладати за температури до –5 градусів. Її не можна вкладати, коли замерзла основа, а температура нижче 10 градусів морозу. Тому зараз немає жодних питань, щоб якісно встановити бруківку. У сусідніх містах дороги ремонтують і взимку. Така практика буде впроваджена і в Чернівцях. У нас є декілька проєктів водовідведення, і ми розпочнемо їх реалізувати взимку”, – каже Василь Зазуляк.

На вулиці Вокзальній роботи будуть продовжені.

“Плануємо, що до кінця року роботи тут будуть завершені. Замінили стару частину бруківки. Вулиця дуже завантажена, і бруківка вже втратила свій запас міцності. Тому вирішили стару базальтову бруківку замінити на гранітну, яка значно міцніша і зможе витримати навантаження важкого транспорту”, – пояснив Василь Зазуляк.

Цього року у Чернівцях відремонтували майже 50 вулиць, зокрема частину вулиці Героїв Майдану, Садової, Небесної Сотні, Миколаївської, Полєтаєва. Загалом на поточні та капітальні ремонти доріг витрачено понад 200 мільйонів гривень.

“У перші місяці війни казначейство пропускало гроші лише на аварійні роботи. Влітку з’явилася можливість виділяти кошти на благоустрій. Тому ми змогли розпочати поточні ремонти на дорогах аж в середині літа. Відповідно, вони затягнулися. На багатьох дорогах ремонти вже завершені”, – пояснює Василь Зазуляк.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.