Новини

У Білорусі фіксують посилені тренування пілотів РФ на аеродромах поблизу України

До Білорусі на навчання з авіатренування, зокрема з десантування, прибули російські пілоти. Вони проводять тренування на п’яти військових аеродромах, що на кордоні з Україною.

Помітне збільшення кількості тренувань фіксують на військових аеродромах у Барановичах, Мачулищах, Ліді, Лунинці та Бобруйську.

Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

Зазначається, що спостерігають випадки авіатренувань і поза спеціально відведеними місцями. Перед цим, 5-6 липня, біля села Забозьє Гомельської області проходили тренування зі стрільби з підствольного гранатомета, імовірно ДП-25 “Костер”. 7 липня помічено навчання, що супроводжувалися звуками вибухів, біля р. Сож у Черикові (Могильовська область).

Барановичі

У Барановичах пілоти винищувачів тренують: зльоти із бойовим оснащенням, різкий старт та швидкий набір висоти. Починаючи від 16 червня, на аеродромі періодично відбувається тренувальне висадження десанту з вертольота Мі-8 ВПС РБ. Зазвичай такі тренування проходять кілька разів на рік, але за три тижні вже перевищено їхню річну норму.

Крім того, як встановила моніторингова група, до Барановичів прибули близько 20 пілотів із РФ. Вони приїхали до міста вранці 7 липня звичайним поїздом Москва-Брест. Більше того, це не перше повідомлення, що російські військові знову почали приїздити до Білорусі звичайними пасажирськими поїздами. Спостерігається певна кореляція приїзду російських військових зі збільшенням кількості авіатренувань.

Мачулищі

До нетипових навчань варто зарахувати і часте висадження десанту в Мачулищах (близько а. м. Гатове). Сьогодні вранці вперше було проведено навчання з висадження десанту в Єльському районі, між Єльськом та с. Движки. Висадження проходило у найвищій точці місцевості, у 3-4 підходи по 9 осіб. Також, як і в Барановичах, десантувалися з вертольота Мі-8 ВПС РБ, який згодом відлетів у бік Мозиря.

Фото: Беларускі Гаюн

Лунинець та Ліда

Відновлення тренувальних польотів фіксується у Лунинці та Ліді. В останньому місті літаки Л-39, на якому зазвичай тренують новачків, літають дуже низько, просто над дахами будинків.

Бобруйськ

Щодо Бобруйська, то там від 6 липня двічі пройшли тренування з висадження десанту над аеродромом. Більше інформації немає.

Раніше повідомляли, що на військовому аеродромі “Зябровка” в Гомельській області від квітня побільшало зенітно-ракетних комплексів С-400 “Тріумф”. Також там з’явилися замасковані БМП і танки. Про це свідчать супутникові знімки військового аеродрому в Білорусі, зроблені 20 червня компанією Rochan Consulting.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.