Новини

Розкрадання гумдопомоги: Осачук розповів, яким чином на Буковину приїхали карети «швидких» із Італії

Начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук розповів про те, яким чином передавалися машини швидкої допомоги з Італії до України. Також зазначив про участь у координації між волонтерськими організаціями та ОВА свого заступника – вочевидь, йдеться про Артура Мунтяна.

Про це Осачук розповів на брифінгу, коментуючи резонансну справу, пише molbuk.ua

“Із перших годин у нас налагодився дуже плідний контакт із нашими сусідами – Сучавським повітом. Там був організований так званий “Єврохаб”, куди сходилася допомога з різних країн Європи для потреб українців, які воють із росіянами.

На прохання румунської сторони треба було визначити посадову особу, яка би була кооординатором у комунікації з румунською стороною. Оскільки один зі моїх заступників вільно володіє румунською мовою, він був визначений як той, із ким треба контактувати щодо робочих питань”, – розповів начальник ЧОВА.

Саме цей заступник (вочевидь, Артур Мунтян – ред.), отримав телефонний дзвінок про те, що на “Єврохаб” прибули машини швидкої допомоги з Італії, зазначив Осачук.

“Хочу наголосити на тому, що ніхто з ОВА жодних листів, запитів і прохань до Італії про те, що нам потрібно надати машини швидкої допомоги, не направляв. Тому ці машини прибули до Сучави і їх треба було перевезти сюди. Це було здійснено силами співробітників, добровольців, волонтерів. Тепер ми чуємо звинувачення вже кілька разів поспіль – ми вже про це говорили на моїй пресконференції, – чуємо огульне звинувачення зі словами “крадіжка”. То поясніть мені, яка крадіжка, що є фактом крадіжки і де то вкрадене?” – звернувся до присутніх спікер.

Він додав, що державний кордон України в напрямку Буковини перетнуло багато десятків різних машин швидкої та спеціальної допомоги, які отримували різні відомства.

“Передавала Франція 21 автомобіль, італійські наші партнери – 23 автомобілі… Отже, 23 автомобілі, які надійшли в Україну для потреб нашого народу, перетнули державний кордон, і 23 автомобілі були передані і знаходяться сьогодні в ЗСУ. Тому кладемо тут крапку у спекуляціях, маніпуляціях і заявах.

Після цього маємо поле для фантазії, коли окремі правоохоронні органи здійснюють чергові нападки на ОВА, припускаються тверджень, які не підтверджені, не доведені, і немає жодного судового рішення, а маніпулюють ними про те, що нібито ці автомобілі нібито були вкрадені.

23 акти – можете ознайомитися: вони сьогодні у ЗСУ у різноманітних військових частинах – бригадах, баьтальйонах, на передовій усі, хто потребує, користуються цими автомобілями”, – наголосив начальник ОВА.

Як повідомлялося раніше, заступникові голови Чернівецької ОВА повідомили про підозру у справі про розкрадання “гуманітарки”.

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет “швидких”, надісланих як гумдопомога з Італії.

Як стало відомо molbuk.ua, у справі підозрюють заступника начальника ЧОВА Артура Мунтяна.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.