Новини

Внаслідок ракетного удару по Києву загинула журналістка «Радіо Свободи»

Внаслідок ракетного удару по Києву загинула журналістка “Радіо Свободи” Віра Гирич. Її тіло знайшли у будинку вранці 29 квітня.

Про це повідомив журналіст Олександр Демченко у фейсбук.

Колега Віри Олександр Демченко повідомив, що російська ракета потрапила у її будинок. Журналістка пролежала там всю ніч. Демченко також оприлюднив фото розбитої машини журналістки. Він пригадав, що кілька років тому Віри Гирич возила журналістів у Немішаєво, аби розповідати, як шукати інформацію на окупованих територіях.

“Я просто не знаю, як розповісти, якої чудової людини більше немає”, – додав журналіст.

У “Радіо Свобода” підтвердили загибель співробітниці:

“Продюсерка Радіо Свобода Віра Гирич загинула внаслідок влучання російської ракети в будинок, у якому вона жила в Києві. Обстріл стався 28 квітня. Тіло загиблої виявили під уламками вранці 29 квітня, – підтвердили у Радіо Свобода. – Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року. До того вона працювала на провідних українських телеканалах. Редакція Радіо Свобода висловлює співчуття родині Віри Гирич і буде згадувати її як світлу і добру людину, справжнього професіонала”.

Що відомо:

Увечері 28 квітня у Шевченківському районі Києва, що в центрі міста ворожі ракети влучили в об’єкт і житловий будинок поруч. Будинок був новим і ще малонаселеним.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив про близько десяток постраждалих. Уранці 29 квітня очільник столиці Віталій Кличко повідомив, що було госпіталізовано 4 людей. Зранку повідомляли про загиблу людину під завалами. Нею і виявилась Віра Гирич.

До слова, в цей час у столиці були прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков та генсек ООН Антоніу Гутерреш.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.