Новини

Позиція Німеччини щодо підтримки України змінюється – Резніков

Позиція Німеччини щодо підтримки України змінюється, нашій армії буде надано комплекси Gepard.

Про це повідомив у зверненні міністр оборони України Олексій Резніков.

Він зазначив, що вчора на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч представників оборонних відомств понад 40 країн – не лише країн ЄС та НАТО – взяли у участь держави Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону.

За його словами, він також мав зустрічі з міністрами оборони різних країн.

“Зокрема, я мав можливість подякувати міністру оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт за рішення про надання України комплексів Gepard та інші кроки в підтримку України. Позиція уряду Німеччини змінюється, в тому числі – завдяки позиції особисто пані міністра. Ми це дуже цінуємо”, – повідомив міністр.

Резніков сказав, що зустрічався з “великим другом України” – міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом.

“Роль наших британських партнерів неможливо переоцінити, ми впевнені у їхній надійній підтримці і ніколи не забудемо, хто був поряд з Україною в найскладніший момент”, – додав він.

Резніков розповів, що зустрівся з моїми колегами з Канади та Польщі – міністром Анітою Ананд та міністром Маріушом Блащаком.

“З цими державами у України особливі стосунки, це наші стратегічні партнери. Крім військової підтримки, Польща прихистила мільйони наших людей, а Канада завжди була нашим другом і зараз це постійно доводить”, – зазначив він.

Міністр повідомив, що також зустрічався з міністрами оборони Нідерландів, Туреччини, Італії, Румунії, Словаччини, Болгарії, Естонії, Литви.

“Кожна з цих держав надає Україні неоціненну підтримку, за яку ми безмежно вдячні. Загалом коаліція в підтримку України проти кремлівського зла посилюється”, – наголосив Резніков.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.