Новини

Бомбардування театру в Маріуполі росіяни перекинули на “Азовців”

У російському міноборони заперечують, що російські літаки розбомбили драмтеатр у центрі Маріуполя.

Джерело: російське державне медіа “РИА Новости”

Деталі: Речник російського міноборони РФ Ігор Конашенков заперечив, що авіація РФ здійснювала авіаудар по драматичному театрі в середмісті Маріуполя.

Мовляв, театр ніколи не був “ціллю” для російських окупантів, бо вони знають, що там в укриттях ховаються цивільні.

Натомість Конашенков безпідставно твердить, що театр буцімто підірвали навмисне бійці полку “Азов”, щоби звинуватити російських окупантів у кривавому бомбардуванні.

Передісторія:

Удень 16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя. У будівлі ховалося близько тисячі мешканців міста, які втратили через обстріли окупантів домівки. За словами посадовців і військових, у театрі ховалося дуже багато людей з маленькими дітьми. Через запеклі бої до завалів неможливо дістатися і встановити кількість жертв.

Згодом стало відомо, що літаки окупантів здійснили наліт на приміщення басейну “Нептун”, в якому ховалися вагітні жінки та діти.
Крім того, російські загарбники обстріляли колону з автівок мирних мешканців, які виїжджали з Маріуполя. Внаслідок нападу 5 людей дістали поранення, одна дитина – у важкому стані.

Віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук 15 березня заявляла, що конвой з гуманітарною допомогою так і не надійшов до міста, а нормальних умов для евакуації всього населення так і не створили.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.