Новини

«Не можу стояти осторонь»: громадянин Польщі прийшов до військкомату в Чернівцях

38-річний громадянин Польщі Роланд Андрищак прийшов до військкомату в Чернівцях, аби допомогти Збройним силам України.

Про це іноземець розповів сьогодні у коментарі кореспонденту molbuk.ua

Чоловік каже, що не може спокійно спостерігати за тим, як російський агресор вбиває українців. Саме тому вирішив допомогти українському війську.

“Мене дуже багато чого пов’язує з Україною. Моя дружина родом з Чернівців. Багато моїх друзів – українці. Тому стояти осторонь я не можу. Готовий допомагати українським військовослужбовцям у боротьбі за Україну!”, – сказав Андрищак.

У військкоматі громадянина Польщі записали до лав територіальної оборони. Роланд каже, що своїм прикладом хоче довести й багатьом іншим іноземцям необхідність захищати Україну в її найскладніший в історії час.

Про це та інше поляк сьогодні також розповів у інтерв’ю японським журналістам, які записували репортаж із Чернівецького обласного військкомату.

Як повідомила кореспонденту molbuk.ua речниця Чернівецького обласного ТКЦ та СП Тетяна Попович, до військкоматів регіону, окрім місцевих жителів, активно приходять і записуються в територіальну оборону громадяни Італії, Румунії, Молдови, Грузії та інших країн.

Як записатися в ряди територіальної оборони у Чернівцях

Навчитися військовій справі та поєднати це з основною цивільною роботою можна, долучившись до військових частин Сил територіальної оборони.

Для цього потрібно прийти до будь-якого військкомату, взявши із собою лише паспорт.

Щоб стати резервістом військових частин Сил тероборони в Чернівецькій області охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, де їм нададуть вичерпну інформацію та допоможуть з оформленням документів.

Більше інформації отримайте за телефонами: 0955895300, 0971256500, 0954833647.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.