Новини

Рада ратифікувала важливу угоду: Чернівці зможуть придбати 50 нових тролейбусів

Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду “Міський громадський транспорт України ІІ” між Україною та Європейським інвестиційним банком, згідно з якою місто зможе придбати 50 нових тролейбусів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народна депутатка від “Слуги народу” Олена Лис, пише molbuk.ua

“Завдяки прийнятому закону Чернівецька міська територіальна громада буде мати можливість придбати 50 нових низькопідлогових тролейбусів, модернізувати депо та закупити ремонтне обладнання, збудувати 6,4 км тролейбусної лінії”, – написала депутатка.

Раніше у інтерв’ю кореспонденту molbuk.ua заступник міського голови Євгеній Маховіков повідомив, що Європейський інвестбанк отримав від Чернівців заявку на 50 тролейбусів і нову лінію контактної мережі на вулиці Старожучківський шлях.

“Нещодавно була зустріч з представниками банку у Львові. Вони підтвердили, що ми та ще одне місто будемо першими, адже закінчили усі етапи. Проблема наразі полягає лише в тому, що угода по другій фазі була підписана у грудні 2020 року і весь цей час вона “гуляла” по міністерствах, по Офісу президента… І нарешті, наприкінці року вона вийшла із ОП, спустилась у Верховну Раду. Нині я дуже сподіваюся, що після виходу парламенту із зимових канікул нардепи підтримають цю ратифікацію”, – повідомив раніше посадовець.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.