Новини

Непопулярний диво-овоч, який знижує холестерин і тиск одночасно

Ріпа – не належить до числа популярних овочів, і багато хто її не любить. Однак, як пише Healthdigest, її варто додати до свого раціону через її безсумнівну користь для організму, особливо якщо ви намагаєтеся знизити рівень холестерину і кров’яного тиску, інформує УНІАН.

Ріпа вкрай багата такими корисними речовинами, як калій, вітамін С і кальцій. Так, одна ріпа середнього розміру містить 233 міліграми калію, 25,6 міліграма вітаміну С і 36,6 міліграма кальцію. Це 5% калію, 28% вітаміну С і 3% кальцію від середньодобової норми середньої дорослої людини.

Калій відіграє найбільшу роль у підтримці холестерину в нормі

Хоча зв’язок між калієм і зниженням рівня холестерину до кінця не вивчений, WebMD зазначає, що калій часто вважається важливою частиною здорового харчування.

Крім того, у статті, опублікованій у 2018 році, відзначаються переваги калію як потенційного способу профілактики серцево-судинних захворювань. Зокрема, за його здатність допомагати уникнути затвердіння артерій, згідно з дослідженням, проведеним на мишах у 2017 році.

Зниження кров’яного тиску за допомогою продуктів з високим вмістом калію

Цей зв’язок підтверджено документально. Так, у журналі Advances in Food and Nutrition йдеться про те, що між калієм і кров’яним тиском існує негативна кореляція. Тобто за високого споживання калію показники артеріального тиску, як правило, низькі. В огляді, опублікованому 2019 року в журналі Hypertension, вказується на можливість використання альтернативних солей із підвищеним вмістом калію для людей із гіпертонією.

Способи включити ріпу у свій звичайний раціон

По-перше, майте на увазі, що, оскільки ріпа – це коренеплід, ви можете замінювати нею інші коренеплоди в тушкованому м’ясі, супах і запіканках. Тільки майте на увазі, що ріпа може бути гострою на смак, тому краще експериментувати поступово. Наприклад, можна приготувати картопляне пюре з половини картоплі та половини ріпи, а не переходити повністю на ріпу.

По-друге, пам’ятайте, що можна їсти як коренеплоди, так і зелень ріпи. Її можна використовувати замість іншої зелені, наприклад капусти. І нарешті, можете спробувати ріпу в сирому вигляді. Знявши зовнішній шар, дрібно натріть її на тертці й додайте в салати, щоб урізноманітнити звичний раціон і підживити організм калієм.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.