Новини

До Чернівців приїхав омбудсмен України: на які проблеми звернув увагу

У Чернівцях сьогодні, 15 березня, триває робочий візит Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Наразі триває зустріч омбудсмана з представниками обласної, місцевої влад, депутатами, керівниками державних установ, підприємств, організацій. Назва заходу – “Головні аспекти роботи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах
збройної агресії РФ проти України”.

Відтак, Дмитро Лубінець розповів, що у Чернівецькій обласній психіатричній лікарні є порушення, відділення переповнені. Замість 360 осіб там наразі 490.

“Санітарні норми повинні складати не менше 7 м кв на одну людину, зараз там 3,6 м кв. Пацієнти часто їдять там,де й сплять. Це порушення. Закликаю, щоби була відповідна реакція” – сказав Лубінець.

Він також звернувся до представників територіальних громад, щоби вони надавали інформацію громадянам на запити щодо розмірів зарплат чиновників, витрати бюджетних коштів, і не зсилалися на державну таємницю.

“Інакше потім виявляється, що на посадку квітів витратили величезну суму. Тому закликаю надавати інформацію. Ніхто не завадить мені зробити реєстр інформаційних порушеників”, – заявив омбудсман.

Він сказав, що Буковина може стати однією з областей, які прийматимуть звільнених з окупації дітей.

Загалом на заході йдеться про стан дотримання прав людини в області, зокрема прав дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, військовополонених, прав людей, які перебувають в місцях несвободи та інших категорій громадян.

Після заходу, у Шевченківській залі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини дасть коротке інтерв’ю місцевим медіа.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.