Новини

Коли Буковина вийде із «червоної» зони: свіжий ковід-прогноз від науковців

Вчені Національної академії наук України прогнозують плавне спадання кількості нових випадків коронавірусу в Чернівецькій області у найближчі два тижні.

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні, який оприлюднили на офіційному сайті НАН.

Згідно із розглянутими сценаріями, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих у найближчі два тижні є Дніпропетровська, Київська, Львівська, Одеська, Харківська, Хмельницька області та місто Київ.

Водночас у Чернівецькій області ситуація з поширенням коронавірусу стабілізується, прогнозують науковці.

Зокрема, середнє значення прогнозу по Буковині на 13 квітня становить 296 ковід-випадків при інтервалі 250-344. А середнє значення прогнозу в Чернівецькій області на 20 квітня становить 238 нових випадків хвороби при інтервалі 151-349.

Ситуація з коронавірусом у Чернівецькій області: що відомо

На Буковині 6 квітня медики зафіксували 351 новий випадок зараження коронавірусом. Загальна кількість виявлених від початку пандемії випадків COVID-19 на цей час становить 72 382. З них 51 414 людини одужали, а 1 454 померли.

Як відомо, Чернівецька область через загострення епідемії коронавірусу з 1 березня перебуває у “червоній” зоні карантинних обмежень. Проте учора глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Буковина найближчим часом вийде із “червоної” зони.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.