Новини

Вчені дізналися, чому у молодих людей стало менше випадкового сексу

Випадковий статеві стосунки скорочуються як для молодих чоловіків, так і для жінок, згідно з дослідженням Університету Рутгерса в Нью-Брансвік, яке показало, що менше споживання алкоголю серед обох статей є основною причиною, в той час як гра у відеоігри і проживання вдома з батьками – ще одна, але тільки для чоловіків.

За інформацією EurekAlert, дослідження, опубліковане в журналі Socius, показало, що в період з 2007 по 2017 рік відсоток чоловіків у віці від 18 до 23 років, які мали випадковий секс минулого місяця, знизився з 38 відсотків до 24 відсотків. Для молодих жінок того ж віку цей показник знизився з 31 до 22 відсотків.

Найбільш важливим фактором, що сприяє зниженню споживання алкоголю серед молодих чоловіків, є скорочення вживання алкоголю, яке саме по собі пояснює більше 33 відсотків цього зниження.

Збільшення кількості комп’ютерних відеоігор пояснює близько 25 відсотків зміни сексуальної поведінки молодих людей, в той час як зростання числа дітей, що живуть з батьками, пояснює трохи більше 10 відсотків. Жоден інший фактор не пояснив значну частину падіння.

“Недавні групи молодих людей пізніше приймають дорослі ролі і довше залежать від своїх батьків”, – сказав співавтор дослідження лей лей, доцент соціології в Rutgers. “Зниження активності випадкових статевих контактів серед цієї вікової групи може бути ще однією ознакою відстроченого переходу в доросле життя”.

Для молодих жінок близько 25 відсотків пов’язано зі зниженням вживання алкоголю, що було єдиним фактором, який пояснив значну частину цього зниження.

Більш широке використання Інтернету молодими жінками призвело до того, що випадок випадкового сексу знизився на 11 відсотків. У дослідженні говориться, що, хоча зараз і молоді жінки, і чоловіки грають в комп’ютерні ігри частіше, ніж у минулому, ігри пригнічують тільки випадкову сексуальну активність молодих чоловіків.

Дослідники кажуть, що ймовірність того, що молоді люди, які живуть зі своїми батьками, матимуть випадковий секс, становить лише 63 відсотки тих, хто живе самостійно.

Ймовірність того, що молоді люди, які щодня грають в комп’ютерні ігри, будуть займатися випадковим сексом, менше половини шансів тих, хто ніколи не грає.

А ймовірність того, що молоді люди, щодня повідомляють про те, що п’ють, будуть займатися випадковим сексом, приблизно в 5,5 разів вище, ніж у тих, хто не п’є.

“Нове покоління молодих людей стало більш індивідуалістичним і менш соціальним в реальному житті, але більше залучено в соціальні мережі та мережі онлайн-ігор”, – сказав Лей.

“Зміни в тому, як молоді люди соціалізуються, впливають на їх можливість займатися випадковим сексом, який часто служить випробуванням або репетицією для тривалих романтичних відносин”, додає він.

Тенденції фінансової незахищеності молодих людей, включаючи їх студентську стипендію, мабуть, не лежать в основі їх зміни в повсякденній сексуальній активності.

При цьому не збільшується час перегляду телевізора.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.