Новини

Відвідувачам кафе в центрі Чернівців вручають повістки: у військкоматі наголошують – це цілком законно

У Чернівцях представники військкомату вручають повістки відвідувачам літніх майданчиків у центрі міста по вулиці Кобилянської.

Про це повідомляє тг-канал ХЧ, пише molbuk.ua

“Тим часом Кобилянська. Роздають повістки”, – повідомляють автори фото.

У пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП наголошують: повістки можна вручати всюди, в тому числі й у громадських місцях тощо.

“Законодавством не визначено місць, де дозволено або заборонено здійснювати оповіщення. Вручати повістку військовозобов’язаним можуть представники ТЦК та СП, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, організацій, навчальних закладів, роботодавці тощо”, – зазначають у пресслужбі.

Водночас не кожен військовозобов’язаний, якому вручили повістку, або який звертається (як то чоловіки переселенці) для постановки на військовий облік, буде мобілізованим, зауважують у пресслужбі обласного військкомату.

У терцентрах комплектування здійснюється перевірка, уточнення військово-облікових даних громадян, медичний огляд, робиться висновок про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби та відповідно приймається подальше рішення про залучення до військової служби, або надання відстрочки від призову.

“Триває широкомасштабна війна. Обов’язок захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – найвищий пріоритет”, – нагадують у пресслужбі ТЦК та СП.

Раніше начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук розповів про темпи мобілізації на Буковині.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.