Новини

Чи можна після щеплення пити алкоголь і збивати температуру: пояснення лікарки з Чернівців

Після вакцинації від коронавірусу можна вести абсолютно звичний спосіб життя.

У цьому переконана лікар-імунолог, лікар-терапевт Чернівецької обласної лікарні Наталія Зливко, пише molbuk.ua

За словами лікарки, ваша звична поведінка і звички після щеплення практично не мають відрізнятися від “довакцинного” періоду.

Проте є декілька порад, які варто врахувати, зауважує медик.

“Мочити руку, в яку була зроблена ін’єкція, можна без проблем. Але я би рекомендувала в перший день, поки рука дуже чутлива, не мочити. Або хоча би пластирем заліпити. Хоча якщо намочите, нікому нічого не станеться”, – каже пані Наталія.

Засоби захисту використовувати обов’язково, бо імунітет не утворюється відразу, застерігає Наталія Зливко. І на алкоголь не варто “налягати” в перший же день. А температуру не збивати.

“Алкоголь можна вживати у помірних дозах, але на наступний день – того ж дня не дуже бажано. Якщо підвищиться температура, намагатися не збивати, якщо нормально її переносите. Адже це захисна реакція організму, під час якої формується імунна відповідь. Навіть якщо підвищилася до 38,5-38,7 – не збивати, якщо можете нормально перенести. Людям, які погано витримують навіть невисоку температуру, можна випити жарознижувальне”, – радить лікарка.

Нагадаємо, AstraZeneca, яку ще називають оксфордською вакциною, розробили спільно Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca.

Торік AstraZeneca уклала угоду з одним зі світових лідерів з виробництва вакцин – Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India – на виробництво своєї вакцини від ковіду. Індійська AstraZeneca отримала локальну назву CoviShield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.