Новини

“Непоправна втрата для рідних”: на Буковині померла відома лікарка

4 червня на Буковині померла відома лікарка, колишня завідуюча поліклінічним відділенням Кіцманської лікарні Одарка Василівна Старинська.

Про це повідомляє Кіцмань Сіті

Колектив Кіцманської лікарні та колеги-медики з колишнього Кіцманського району глибоко сумують з приводу цієї непоправної втрати та висловлюють співчуття рідним та близьким Одарки Василівни.

О.В.Старинська все своє життя присвятила медицині, мала 62-річнии стаж роботи, була доброю, відвертою, милосердною людиною, опікувалася ветеранами та їх медичним забезпеченням. Разом з чоловіком Іваном Івановичем Старинським виховали двох доньок, старша Ольга теж обрала почесну професію медика, а молодша Галина стала фінансистом.

Одарка Василівна народилася 14 серпня 1934 року в Лашківці, її батько був делегатом вікопомного Буковинського Віча в Чернівцях. Сім’я була багатодітною, патріотичною, працелюбною.

25 серпня 2020 року О.В.Старинську урочисто провели на заслужений відпочинок з посади завідуючої поліклінічним відділенням Кіцманської ЦРЛ.

За роки самовідданої праці Одарка Василівна мала заслужену шану і повагу і від колег, і від вдячних пацієнтів. Була активною і в громадському житті краю, кілька разів була обрана депутатом районної ради. “Я не вмію відпочивати, — казала лікарка. — За своє життя я лише двічі була на лікарняному і жодного разу не відпочивала у санаторії. Я завжди вважала, що є люди, яким потрібніше оздоровлення і відпочинок, ніж мені”.

Похорон О.Д.Старинської відбудеться 6 червня о 10 годині в Кіцмані.

[b] ” ” [/b

–>

Джерело