Новини

У мерії розповіли, чи можуть у Чернівцях відновити навчання у школах та в якій формі

У Чернівцях планують відновити навчання у школах із наступного тижня, 14 березня, якщо в області не погіршиться ситуація через війну з рф.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.

Проте, за словами посадовця, це, ймовірніше всього, буде дистанційна форма навчання, адже у закладах освіти розмістять вимушених переселенців, кількість яких з кожним днем зростає.

“Поки що це буде, швидше за все, дистанційна форма навчання. Бо у нас школи зайняті під місця для біженців, ми по максимуму всі школи організували зараз для цих потреб. Здебільшого облаштовуємо місця у спортивних та актових залах. Проте прибувають все нові евакуаційні потяги, сьогодні очікуємо ще два. Якщо люди масово приїдуть сюди, то очної форми у нас точно не буде ближчим часом. А до дистанційної ми, в принципі, готові”, – зазначив Юрій Лесюк.

Чиновник зауважив, що місць у гуртожитках для переселенців уже не залишилося, тож у школах і дитсадках міста наразі уже розмістили понад 200 людей.

Юрій Лесюк додав, що до онлайн-уроків зможуть також доєднатися і школярі з родин біженців. Скільки їх буде – наразі важко спрогнозувати, але усі вони зможуть також навчатися, як і буковинські школярі, пообіцяв чиновник.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти анонсувало, що з наступного тижня рекомендуватиме відновити навчальний процес там, де це можливо.

“Наступного тижня ми будемо рекомендувати відновити його там, де це можливо. Дуже багато дітей виїхало в області, де є ще можливість здійснювати освітній процес”, – пояснив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Також міністр повідомив, що там, де немає такої можливості, планують організувати індивідуальне та дистанційне навчання.
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.