Новини

У Пенсійному фонді розповіли, як швидко дізнатися розмір своєї майбутньої виплати: інструкція

В Україні діє “Пенсійний калькулятор”, завдяки якому можна розрахувати прогнозований розмір майбутньої виплати за віком та загальним стажем.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

Зазначається, що розмір пенсії визначається за поточними цінами ґрунтуючись на припущенні, що розмір заробітної плати буде таким, як на час розрахунку. Отримана сума розрахованої пенсії зберігається в особистому кабінеті.

“Cтраховий стаж та заробітна плата обчислюються на основі даних, які містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року”, – сказано в повідомленні.

За результатами обчислення надається розрахунок пенсії та складові такого розрахунку. Зокрема, кожен зможе побачити інформацію про свій трудовий стаж.

Алгоритм дій для розрахунку пенсії:

Щоб скористатись “Пенсійним калькулятором”, треба увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Далі треба відкрити “Пенсійний калькулятор” та заповнити відомості про особу та про періоди трудової діяльності, які відсутні в системі.

За інформацією ПФУ, послугою електронного калькулятора скористалося 384,4 тис. осіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.