Новини

Членкиня ЦВК злітала до Чернівців на похорон на чартері за майже пів мільйона гривень

Печерський районний суд Києва закрив провадження про подарунок членкині Центральної виборчої комісії Ірині Єфремовій, оскільки за документами вона оплатила свій авіапереліт і літала на похорон, що не пов’язано з роботою.

Таке рішення 13 вересня ухвалила суддя Печерського суду Віта Бортницька, повідомляє “Слово і діло”.

Як вказується в рішенні, 21 жовтня 2019 року Єфремова скористалася чартерним перельотом рейсу Київ-Чернівці-Київ, організованим компанією Karpaty Finance Corporation s.r.o на літаку ТОВ “Авіаційна компанія “Роза Вітрів”. Загальна вартість такої послуги становила 17 250 доларів (станом на 21 вересня 2019 року становить 431 767 грн), які оплатила фірма Karpaty Finance Corporation s.r.o.

На думку Національного агентства з питань запобігання корупції, оплата компанією Karpaty Finance Corporation s.r.o послуги з перельоту членкині ЦВК чартерним рейсом вартістю 4497 грн слід вважати подарунком. Оскільки, здійснюючи переліт за вище вказаним маршрутом, вона спожила послугу з перевезення повітряним транспортом, за яку не здійснила оплату, отже спожила послугу безоплатно.

Водночас, як встановив суд, Єфремова повністю сплатила послуги з повітряного перельоту чартерним рейсом компанії Karpaty Finance Corporation s.r.o. Таким чином, в даному випадку не мало місця адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-5 КУпАП. Відповідно, у діях членкині ЦВК відсутній склад такого правопорушення. Тому провадження закрили.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.