Новини

У центрі Чернівців за ніч комунальники облаштували каналізаційний колодязь – фото

За ніч працівники водоканалу побудували каналізаційний колодязь у центрі міста.

Про це повідомляє пресслужба Чернівціводоканалу, пише molbuk.ua

У повідомленні зазначають, що для обстеження підземних мереж поблизу Центральної площі комунальники вирішили збудувати додатковий колодязь у районі вулиці Університетської, 1.

“Каналізаційні мережі в центрі міста побудовані одними з перших – більше 100 років тому. Ми користуємось ними, але так само і пильнуємо – адже, великі за діаметром, вони можуть спричинити велику шкоду історичному центру міста у випадку витоку або несправності. Для того, щоб легше було обстежувати дану ділянку, було ухвалено рішення збудувати додатковий колодязь в районі Університетської,1. Для того, щоб не спричиняти затори на дорозі та не ризикувати життям наших фахівців, роботи вирішили проводити вночі”, – зазначають.
Вдень завезли необхідні матеріали, підготували асфальт для нічних робіт.

Після 21.00 почали безпосередньо розкопки для встановлення бетонних кілець.

“Коли докопалися до каналізаційної труби, виявили, що в стик з нею проходить газова труба, поруч – кабелі зв’язку. Далі роботи довелось проводити вручну – розкопка, виймання гравію тощо. Через виявлені комунікації стало зрозуміло, що залізобетонні кільця не можливо встановити – завеликі. Швидко прийняли рішення замість них ставити меншу за діаметром трубу, добре, що вона була в наявності на складі підприємства”, – йдеться у повідомленні водоканалу.

Близько 3 ночі роботи призупинили – колодязь змонтували, ділянку вверх по течії промили.

Сьогодні, 6 жовтня, планують закінчити роботи по благоустрою, і вже потім – обстежувати старі мережі більш точно та ретельно, обіцяють комунальники.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях від водопостачання відключили відразу декілька районів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.