Новини

Порошенко закликав підтримати законопроєкт про 13-ту пенсію, збільшення субсидій та зарплат медикам і військовим

Першим пріоритетом роботи парламенту має бути соціальний захист людей.

Про це під час погоджувальної ради заявив п’ятий Президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко.

“Ми наполягаємо на тому, щоб наш законопроект 6006, де передбачається за рахунок джерел, які надійшли з Міжнародного валютного фонду, вирішити п’ять нагальних питань”, – зазначив Порошенко.

“Питання перше – це компенсація відсутності індексації пенсій, яку не зробила діюча влада, де-факто пограбувавши пенсіонерів. У якості часткової компенсації в листопаді ми наполягаємо на тому, щоб пенсіонерам, які отримують нижче середньої пенсії, була виплачена 13-та пенсія за рахунок цих коштів і гарантовано своєчасне проведення індексації”, – вкотре наголосив п’ятий Президент.

“Питання друге – це негайне погашення заборгованості перед військовослужбовцями, в тому числі по грошовому утриманню. Питання третє – терміново профінансувати заходи по боротьбі з ковідом за рахунок новосконцентрованих коштів. А не фінансувати автозаки і “Велике крадівництво”, як це відбувалося минулого року”, – нагадав лідер “Європейської Солідарності”.

“Четверте – ми наполягаємо на вирішені питання субсидій. Кількість домогосподарств, які потребують субсидій, на сьогоднішній день складає більше 6 мільйонів, а забезпечені лише 2. Не залишати народ сам-на-сам з цими проблемами подорожчання газу, коли влада не закупила свого часу ні в підземні сховища газ, ні забезпечила вугіллям, створивши кризу на енергетичному ринку”, – говорить Порошенко.

Як відомо, “Європейська Солідарність” також наполягає на захисті інтересів громад та місцевого самоврядування, на яке центральна влада намагається перекласти відповідальність за зростання тарифів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.