Новини

Штам Дельта небезпечніший для невакцинованих вагітних: учені розповіли про ризики

Більш заразний варіант коронавірусу Дельта підвищує ризики для вагітних, які не пройшли вакцинацію. Зокрема, отримати ускладнення в разі інфікування й потрапити до лікарні.

Про це йдеться в дослідженні вчених, дані якого опубліковані в Американському журналі акушерства й гінекології.

Хоча зазначається, що його результати ще не підтверджені експертною оцінкою та вимагають подальшого вивчення.

Фахівці провели обстеження 1515 вагітних жінок із діагнозом COVID-19. Усі вони отримували медичну допомогу у великій державній системі охорони здоров’я в Далласі (США) із травня 2020-го по 4 вересня 2021 року.

Під час дослідження з’ясувалося, що порівняно з випадками коронавірусу на ранніх етапах пандемії зараження, викликані Дельта-штамом, призводять до гірших результатів для невакцинованих вагітних.

Так, було встановлено, що у 82 жінок (81 не була вакцинована) розвинувся важкий перебіг хвороби, десятеро потребували штучної вентиляції легень, а двоє померли.

Також, за словами вчених, частка важких або критичних випадків серед вагітних становила близько 5% до початку 2021 року. Тоді як у лютому і здебільшого березні 2021 року таких “майже не було”. А під час піку сплеску варіанта Дельта наприкінці літа-2021 частка вагітних пацієнток із COVID-19, які потребували госпіталізації, зросла з 10% до 15%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.