Новини

Московська церква заборонила своїм батюшкам освячувати секс-шопи

Російська православна церква (РПЦ) заборонила своїм священикам освячувати секс-шопи, нічні клуби і лікарні, де роблять аборти.

Про це заявив голова навчального комітету РПЦ протоієрей Максим Козлов, пише Главком.

“Як сказано у преподобного Максима Сповідника, немає речей поганих за своєю природою – є речі погані за своїм вживання”, – заявив Козлов.

За його словами, російські священники постійно освячують різноманітні приміщення і речі, “однак вони повинні використовуватися на благо”. Не варто освячувати те, що пов’язано з гріхом, резюмував протоієрей.

Загалом російські священники полюбляють освячувати зброю та інші стратегічні об’єкти.

Як пишуть російські ЗМІ, нещодавно у місті Лиски Воронезької області РФ священик освятив аніме-магазин. Він підкреслив, що аніме – це вид мистецтва, в якому важлива не форма, а ідея, яка закладена в ньому. За словами господаря магазину, після того як приміщення освятили, в нього прийшли місцеві жителі і майже всі розкупили.

Раніше у Томську священик освятив магазин пива. В єпархії пояснили, що батюшка працював на території місцевого заводу світлотехніки і освячував його, а вхід в пивний магазин нібито знаходиться поруч з підприємством. Священник отримав чимало критики через це освячення.

“Я проходив повз цього магазину і там кульки вивісили, так можна все, що завгодно сфотографувати. Я ходжу повз різних закладів. Ідеш іноді, а там магазин 18+. Теж можна підловити і сказати “поп з секс-шопу вийшов”. Тим більше немає прямих фотографій, що я якісь пляшки освячую”, – заявив тоді священик.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.