Новини

Вакцинація від COVID-19: назвали дитячу групу ризику, в якої можуть бути проблеми з серцем

У нерецензованій ретроспективній статті, випущеній у вигляді препринту, аналізувалася частота поствакцинального серцевого міокардиту у дітей у віці 12-15 і 16-17 років, які отримали вакцину проти COVID-19.

Дослідники зробили це, виконавши пошук в системі повідомлень про побічні ефекти вакцин (VAERS) для повідомлень про дітей у віці 12-17 років з 1 січня 2021 року по 18 червня 2021 року.

Вони шукали, використовуючи слова міокардит, перикардит, міоперикардит, біль у грудях, і лабораторію тропоніну, яка визначає Серцевий Напад та інші серцеві захворювання, пише Medical News today.

Потім вони діагностували побічні ефекти серця (CAE) у цих дітей.

Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) оголосили в червні 2021 року, що вони активно відстежують виникнення міокардиту та перикардиту після вакцинації COVID-19. CDC як і раніше рекомендує робити щеплення від COVID-19 всім у віці 12 років і старше.

Дослідники стратифікували звіти, які вони визначили як показники CAE, за віком, статтю та кількістю вакцинаційної дози. Вони провели аналіз шкоди та користі на основі доступної літератури про ризик госпіталізації у ЗВ’ЯЗКУ з COVID – 19 у даній віковій групі.

В ході дослідження було виявлено 257 CAE в цілому і зареєстровані показники( у випадках на мільйон після другої дози): 162,2 у хлопчиків у віці 12-15 років, 94 у хлопчиків у віці 16-17 років, 13 у дівчаток у віці 12-15 років і 13,4 у дівчаток у віці 16-17 років.

Ризик міокардиту та перикардиту

Запалення може виникнути в серці через інфекції, ліки, аутоімунні захворювання або фактори навколишнього середовища, які можуть завдати шкоди і привести до проблем зі здоров’ям. Запалення може виникати в серцевому м’язі (міокардит) і тканини, що утворює мішок навколо серця (перикардит).

Випадки міокардиту і перикардиту, про які повідомлялося в VAERS, спостерігалися в основному у підлітків і молодих людей чоловічої статі, зазвичай протягом 7 днів після другої дози вакцини з мРНК COVID-19 (Pfizer-BioNTechTrusted Source І Moderna), причому більшість з них дозволялося після консервативного лікування.

VAERS-це постмаркетингова програма безпеки в Сполучених Штатах, яка збирає звіти про побічні ефекти після вакцинації від пацієнтів, членів їх сімей, постачальників медичних послуг, виробників вакцин та широкої громадськості в США.

В інтерв’ю MNT доктор Данель Фішер, педіатр і голова педіатрії в центрі Здоров’я Providence Saint John’s Health Center в Санта-Моніці, Каліфорнія, пояснила: “всі міокардити викликають симптоми, включаючи біль у грудях, утруднене дихання і прискорене серцебиття і ми зазвичай направляємо дітей з міокардитом в лікарню для спостереження за ними”.

“Однак не існує спеціального лікування міокардиту – ми використовуємо підтримуючу терапію-що означає Такі речі, як ібупрофен від болю або дискомфорту в грудях, внутрішньовенне введення рідини [для гідратації] і просто спостереження і очікування – і цим дітям стає краще”.

Вона додала: “зараз є невелика група пацієнтів з міокардитом, у яких надалі буде розвиватися серцева дисфункція, але це неймовірно рідко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.