Новини

Немає щеплення – до побачення: невакцинованим студентам почали погрожувати відрахуванням

Студентів з Національного медичного університету імені Богомольця в Києві змушують вакцинуватися від коронавірусу. Якщо вони цього не зроблять, то у виші не будуть допускати їх на заняття та навіть погрожують відрахувати.

Журналіст РБК-Україна дізналися про це від студентів медичного вишу. За їхніми словами, часу на це їм дали до понеділка, 27 вересня. Йдеться не про одну дозу вакцини, а про повну вакцинацію, тобто дві дози. Як це зробити до понеділка, незрозуміло.

Що показово, якщо у студентів немає щеплення, то вони повинні показати ПЛР-тест, проте він повинен бути свіжим. А це означає, що здавати його треба кожні 3 дні. Молодим людям сказали, що якщо буде 25% пропусків лекцій – їх будуть просто відраховувати. Можна заплатити і повторно пройти курс, але для цього вимагають все ті ж сертифікати про вакцинацію.

“У нас твориться дурдом… Нас всіх залякали й сказали, що до понеділка у нас повинні бути паспорти вакцинації – або робіть кожні три дні ПЛР-тест, або ви не ходите на пари. А якщо ви не ходите на пари – вас відраховують через три тижні. Теж саме зі студентами, які живуть у гуртожитку”, – розповіла одна студентка.

У наказі на сайті вишу мовиться, що в гуртожитки й на заняття не повинні допускати студентів без вакцинації або ПЛР-тесту. Але, як помітили журналісти, на ньому немає ні печатки, ні підпису ректора.

Майбутні медики розповіли, що 24 вересня в університеті буде нарада з юристами, тому що все, що відбувається, – незаконно.

“У МОЗ кажуть, що насильно не можуть змушувати, а можуть тільки рекомендувати”, – зазначила студентка.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.