Новини

У сусідній з Буковиною області під час прокладання траншеї виявили давньоруське поховання

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині під час прокладання траншеї археологи виявили поховання жінки ХІІІ-ХIV ст., що є найдавнішим на території Старого міста.

Про це Укрінформу повідомив науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Петро Болтанюк.

“Коли прокладалася траншея для земляного кабелю на схід від Вірменського бастіону в межах ділянки на вулиці Францисканська, 10, то наштовхнулися на поховання жінки віком до 30 років. Дослідження поховальної камери показали, що воно прямокутної форми і швидше за все це вже був дерев’яний гріб. Наявність кераміки всередині дає можливість попередньо припустити, що це – ХІІІ-ХIV ст. У неї на пальцях виявили два кільця, оздоблені псевдовиттям, що теж характерні для ХІІІ-ХIV ст.” – зазначив Болтанюк.

За його словами, жінка похована головою на захід, що свідчить про християнську традицію. Вона похована у трипільському культурному шарі, адже поруч археологи виявили залишки житла ранньотрипільського періоду.

Як зауважив кандидат історичних наук, керівник Кам’янець-Подільської архітектурно-археологічної експедиції державного підприємства “Науково-дослідний центр “Охоронна археологічна служба” Інституту археології НАН України Павло Нечитайло, це поховання пов’язане з церквою, що стояла при в’їзді на Вірменський ринок.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.