Новини

Мармурову залу ЧНУ закриють для відвідувавачів аж до середини 2023 року: назвали причину

Сьогодні, 17 вересня до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прибула офіційна делегація Посольства США в Україні на чолі з Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Університет отримав грант у розмірі 363,784 доларів для реставрації Мармурової зали.

Про це йдеться на офіційній сторінці ЧНУ ім. Юрія Федьковича, пише molbul.ua

Програма Фонду AFCP здійснюється під керівництвом Центру культурної спадщини (ЦКС) Державного департаменту США, який цього року передбачає підтримати від 30 до 40 проєктів по всьому світу!

За 20 років своєї діяльності Посольський фонд США зі збереження культурної спадщини підтримав понад 1000 проєктів у більш ніж 130 країнах. В Україні таких об’єктів близько 18.

Відповідно до проекту, починаючи з 15 вересня цього року Мармурова зала закрита на реставрацію, оскільки вже розпочато перший етап виконання умов програми. Він здійснюється під професійним авторським наглядом Ірини Коротун, як головного архітектора.

За умовами, Мармурова зала буде закрита для відвідування до середини 2023 року. Окрім неї, проект охоплює балкон, стелю, другий поверх зали та сходи на східному фасаді будівлі V корпусу.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.