Новини

«Це питання критичне»: борги тепловиків перед «Чернівцігазом» зросли до 41 млн грн

Керівництво акціонерного товариства “Чернівцігаз” закликало владу Чернівців вирішити питання із оплатою заборгованості за розподіл газу комунального підприємства “Чернівцітеплокомуненерго”.

Про це комерційний директор “Чернівцігазу” Дмитро Голубченко повідомив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент molbuk.ua

Він сказав, що ще місяць тому заборгованість “Чернівцітеплокомуненерго” перед “Чернівцігазом” становила 35 млн грн.

“Пройшов десь місяць і заборгованість зросла до 41 мільйона гривень. Тобто, питання за місяць ніяк не зрушило з мертвого місця. Під час нарахувань 6,4 млн грн сплати було протягом серпня лише 600 тисяч гривень”, – сказав Голубченко.

Посадовець прогнозує, що у випадку несплати “Чернівцітеплокомуненерго” боргів через місяць загальна заборгованість комунального підприємства за газ становитиме 47 млн грн.

“Для статистики – попередні опалювальні сезони теплокомуненерго починало з суми 21 млн грн. Тобто, за рік удвічі зросла заборгованість теплопостачальної організації. Крім того, якщо взяти до уваги всі пені й додаткові нарахування і штрафні санкції, то заборгованість зросла уже втричі. Це ставить питання існування також нашого підприємства. Тому що ми з такою заборгованістю не можемо виконувати свої функції. Так, зростає наша заборгованість перед оператором ГТС України і ми не можемо вчасно з ним розраховуватись”, – повідомив керівник “Чернівцігазу”.

Голубченко звернувся до влади міста й керівництва “Чернівцітеплокомуненерго” з проханням сплатити заборгованість за газ.

“Чому виплата цієї заборгованості є принциповою для нас? Тому що сума всіх нарахувань по всіх бюджетних і промислових теплових організацій області менша, ніж нарахування лише по цій одній організації. Тому оплата саме по теплокомуненерго є критичною для нас”, – повідомив комерційний директор “Чернівцігазу”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.