Новини

Директор ліцею назвав жінок «затичками», вони написала заяву в поліцію (ВІДЕО)

У Чернівецькій області виник скандал між мешканцями села Михайлівка Глибоцької громади та директором Глибоцького ліцею.

Як повідомляє molbuk.ua, 42-річна Домініка Полянська поскаржилась у поліцію на директора навчального закладу Дмитра Глобака через те, що він на зборах жителів Михайлівки назвав їх “затичками”.

Інцидент стався 29 серпня у Михайлівці. Під час зборів селян обговорювали кілька питань, які стосувалися села й місцевої школи, в якій після реорганізації замість 9-ти класів залишились лише перші чотири початкові.

На схід жителів села, крім посадовців з Глибокої, запросили також керівника Глибоцького ліцею – навчального закладу, який після реорганізації відвідують школярі-старшокласники з Михайлівки, розповіла кореспонденту molbuk.ua Домініка Полянська.

“У нас нічого нема в селі – ні дороги, ні маршруток… Нашу школу “тероризують” – раніше тут навчалися діти з першого по дев’ятий клас, а тепер школярів з п’ятого класу забирають у Глибоцький ліцей. А люди в селі категорично проти цього!”, – розповіла жінка.

На думку пані Домініки, винним у тому, що в Михайлівській школі залишили лише початкові класи, є директор Глибоцького ліцею Дмитро Глобак.

“Він закрив нашу школу. А те приміщення, де вчилися старші класи – вже на щось “підмічене”. Воно ж в нормальному стані! А він прийшов до нас нагло і сказав: “Так і так, ваші діти будуть навчатися у Глибоці”, – сказала жінка.

“Вони нібито створюють точку шкіл. Мовляв, у нас мало дітей, і їм невигідно тримати ще старші класи у Михайлівці. Він приходив і порівнював дітей з товарами з мінімаркетів та гіпермаркетів. Нібито в нього найкраще навчання. Але я з тим не згідна!”, – додала Домініка Полянська.

У ході суперечки Дмитро Глобак назвав Домініку Полянську “затичкою”. Відео цього інциденту з’явилося сьогодні у соцмережах. Жінка образилась через це слово і вимагала у пана Глобака попросити вибачення у всіх жителів Михайлівки.. Проте він відмовився.

“Якщо він так ставиться до батьків, то хто для нього діти?”, – повідомила пані Домініка у коментарі molbuk.ua.

Дмитро Глобак у коментарі кореспонденту molbuk.ua сказав, що не мав на меті образити жінок, але й не розуміє, чому вони так відреагувала на це. Мовляв слово “затичка”, згідно із тлумачним словником, не має негативного значення.

“Коли я намагався дати відповідь на їхні запитання, ця особа мене перебивала, вигукувала і все коментувала. Мені не давали можливості сформулювати речення і постійно кидали якісь репліки, вигуки, крики, шум… Я сказав цій жінці, що вона веде себе як затичка. Тобто, якщо відкрити український словник або вікіпедію, то воно трактується таким чином: це пробка або корок, або якась певна кількість речовини, яка мішає надходженню чогось… Тобто, я в цьому слові не бачу нічого образливого”, – розповів керівник ліцею.

Чоловік припускає, що до цього інциденту окремі жителі села заздалегідь підготувались і мали на меті здійснити провокацію.

“Не розумію, чому мене запросили. Адже усі процеси, пов’язані з реорганізацією школи, уже здійснені. І вже не було що обговорювати, маємо вже кінцевий результат. Але декому з місцевих жителів не подобається ця ситуація. І вони вирішили зробити схід селян, запросивши на збори мешканців, якісно підготувавшись до цього: кому що говорити, кому кричати, кому зривати збори. Тобто, по ролях все було “розписано”, – сказав Глобак.

Через цю ситуацію Домініка Полянська звернулась до правоохоронців, написавши заяву в поліцію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.