Новини

Один із найпопулярніших артистів у Чернівцях звільняється з театру

Улюбленець чернівецької публіки, актор Чернівецького музично-драматичного театру імені О. Кобилянської, виконавець багатьох провідних ролей у десятках вистав Григорій Руденко-Краєвський звільняється з театру.

Про це артист написав на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua

“Дякую друзі, за вашу любов!!! Я покидаю театр!!!” – написав артист.

Допис відразу зібрав велику кількість коментарів від шанувальників актора. Усі прикро вражені цією звісткою, зауважуючи, що це велика втрата для театру.

“Один з найкращих акторів театру !!!Що робиться ???” – пише Людмила Кірнадз.

Як так? Нічого собі! Такий яскравий, талановитий, красивий і харизматичний актор! Жах! Тримайтеся!!! Вірних рішень та успішного шляху!” – бажає Oksana Barytska.

“Дуже неприємна новина… Але все ж вірю, що настане час повернення! Дуже на це сподіваюсь!” – зауважує Олександр Шкурідін.

“Ні!!! Це найгірша новина дня! А як же роль Вакули? Без Вас буде набагато гірше”, – зітхає Olena Lysenko.

На що актор відписав: “Хтось зіграє, але не я”.

У коментарях, відповідаючи на запитання шанувальників, Григорій Руденко-Краєвський натякає на певний конфлікт із керівництвом театру і зауважує, що театр знищений. Також додає, що звільнення – це його рішення.

Також актор пише, що ніколи не зрадить театр і завжди готовий до співпраці.

Кореспондентам molbuk.ua артист зауважив, що прокоментує ситуацію пізніше. Також додав, що поки не має наміру переходити до якогось іншого театру.

Кореспонденти molbuk.ua також опублікують коментарі щодо цієї ситуації від керівництва театру.

Досьє
Григорій Руденко-Краєвський народився у Харкові. Від 1993-го до 2000-го року працював актором Харківського академічного драматичного театру імені Т. Шевченка.

Від 2003-го до 2006-го працював у Львівському театрі естрадних мініатюр “І люди, і ляльки”.
2010-го року закінчив Київський національний університет імені І. Карпенка-Карого.

У Чернівецькому театрі працює від 2010 року.

2010 – 2013рр. був ведучим і співрежисером проектів “Буржуй” та “Дольче Віта” Чернівецької державної телерадіокомпанії “Буковина”, а також був режисером Новоселицького народного аматорського театру.

2013 – 2014 рр. – працював актором Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені М. Заньковецької.

2014-го повертається до Чернівецького театру імені О. Кобилянської.

Нагороди:

“Золоті оплески Буковини – 2010”: “Краща чоловіча роль” за роль Лейбла Рафаловича у виставі “Мандрівні зорі, або Життя – театр” за Ш. Алейхемом.

VIII театральний фестиваль “Прем’єри сезону” – 2011 рік: “Кращий дебют” за виконання ролі Лейбла Рафаловича у виставі “Мандрівні зорі, або Життя – театр” за Ш. Алейхемом.

Мистецька відзнака “Відкриття року” за кращу чоловічу роль у виставі “Слуги і сніг” А. Мердок, реж. Л. Скрипка – 2017 рік.

Зіграні ролі у кіно:

Наречений Олексій (“Повернення Мухтара. 6 сезон. Сеньйор з вищого світу”),
Даніель (“Повернення Мухтара – 2. Переказ в нікуди”), граф (“Таємниця маестро Березовського”), зрадник Орест (“Легенда Карпат”).

Участь у телепроектах:

“Невигадані історії. Нестор Махно” (Нестор Махно), “Таємниці твого міста. Григорій Сковорода” (Степан Томара), “Повернення митрополита” (Ігнатій Гакман).

Зіграні ролі у театрі:

Лейбл Рафалович (“Мандрівні зорі, або Життя – Театр” за Шолом-Алейхемом), принц (“Снігова королева” Є. Шварца), молодий хлопець (“Туга за майбутнім” Л. Скрипки за В. Китайгородською), Карпо (“Кайдашева сім’я” за І. Нечуєм-Левицьким), Вакула (“Різдвяна ніч” О. Мосійчука за М. Гоголем), Степан (“Як козам роги виправляють, або Приборкання норовливої” Ю. Федьковича), офіцер (“Солодка Даруся” Л. Скрипки за М. Матіос), Деметрій
(“Сон літньої ночі” В. Шекспіра), Йоганес Шварц (“Ілюзії вальсу” Л. Скрипки за О. Кобилянською), Іван Миколайчук (“Тисяча снопів вітру” Г. Канарської, Л. Скрипки), жандарм (“Срібний павук” Неди Нежданої за мотивами однойменного роману В. Кожелянка), Олексій (“Сватання на Гончарівці” Г. Квітки-Основ`яненка), Альфонс Альбінський (“Юліан Цезаревич” за О. Кобилянською), швець (“Запечатаний двірник” С. Воробкевича), Ференц Ліст
(“Маестро і Кароліна” Л.Скрипки), Осип Маковей (“Поранкова душа” В. Вовкуна), пан Кривинський (“Трагедія бунту” Панаса Мирного, П. Колісника),
Леандр, син Жеронта, закоханий у Зербінетту (“Скапен-штукар”), Бабс Баберлей (“Тітонька на мільйон” Б.Томаса) та багато інших.

Восени 2017 року у відомого актора лікарі діагностували “компресійний перелом хребта поперекової ділянки та міжхребцева грижа і як наслідок – викривлення хребта та ущемлення нервових закінчень”.

Пізніше актора прооперували у Львові. Операція пройшла вдало, після кількох місяців реабілітації актор повернувся на чернівецьку сцену.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.