Новини

Осачук здивований «неприродному союзу» партій Бойка і Порошенка у Чернівецькій облраді

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук дав різку оцінку сформованій внаслідок виборів-2020 депутатській коаліції у Чернівецькій обласній раді.

Як повідомляє molbuk.ua, про це посадовець сказав у інтерв’ю журналістові Юрію Чорнею.

Він сказав, що “така коаліція викликає щонайменше подив”.

“Хоча ми говоримо, що на рівні облрад формально коаліцій не існує. Але є більшість, яка сьогодні ухвалює рішення, і яка однозначно бере на себе повну відповідальність за всі рішення, які приймаються сьогодні обласною радою”, – сказав Осачук.

Посадовець висловив подив з того, що усередині депутатської більшості в облраді “об’єдналися дві сили, які в національному вимірі декларують діаметрально протилежні цінності, вектори розвитку”.

“І ми бачили це у Чернівцях на 9 травня: одні йдуть до пам’ятників полеглим у роки Другої світової війни з прихованими або явними георгіївськими стрічками, і повністю нас тягнуть у той “русскій мір” Путіна. А інші б’ють себе в груди: “Армія! Віра!”, – сказав голова ОДА.

Чиновник також додав, що “світоглядно тягнути Україну назад в обійми Путіна – це злочин перед народом”.

“Коли ми маємо такий тісний союз – тих, хто тягне до Путіна, і тих, хто сповідує євроатлантичну інтеграцію і на цьому дуже піариться, це викликає подив. Це неприродні світоглядні принципи, вони не збігаються”, – повідомив голова Чернівецької ОДА.

“А якщо ми кажемо, що в регіональному вимірі ідеологічна складова знівельована, партійні програми не відіграють ніякого значення, і все це – прикриття для людей, які бажають управляти територіями і хочуть бути активними у місцевому самоврядуванні, то давайте скажемо, що це ніякі не партійні організації. Це – просто об’єднання довкола певних фінансово-економічних ресурсів, організаційних спроможностей. Вони об’єдналися для того, щоб увійти в обласну раду, а вас, дорогі буковинці, просто вчергове було обдурено цими обкладинками і потьомкінськими декораціями партійно-політичного ідеологічного спрямування”, – зауважив Сергій Осачук.

Про те, як після обрання Олексія Бойка головою обласної ради утворилась строката більшість з представників партії Порошенка, “Єдиної Альтернативи”, Аграрної партії і, що характерно, партії “Опозиційна платформа – За життя”, читайте у публікації “Гібридна” коаліція: хто влада, а хто опозиція в Чернівецькій облраді.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.