Новини

Скільки і коли необхідно спати: експерт розкрив секрети здорового сну

Сон – запорука здоров’я. У цей час виробляється ряд найважливіших гормонів, відбувається регенерація тканин і поповнення енергії.

Секрет здорового сну не обмежується 8 годинами, правильний сон залежить від багатьох факторів – про кожен з них розповів дієтолог Андрій Невський.

Скільки годин необхідно спати?

Здоровий сон повинен тривати мінімум 7,5 годин. Однак експерт попереджає, що не можна спати довше 9 годин – це негативно позначається на здоров’ї. Напевно ви чули, що Наполеон, Черчілль і Тесла спали по 4 години на добу, багато хто підносять ці факти як приклад правильно тайм-менеджменту. Однак, ці випадки є винятком з правил, 4-х годинний сон не принесе організму належної користі.

Коли найкраще спати?

Найкраще засипати до 23 годин. Справа у тому, що в цей час організм виробляє мелатонін, який запускає всі відновлювальні процеси.

Також експерт розповів, що вдень ​​можна спати не більше 30 хвилин. Цей час дозволить організму підбадьоритися і набратися сил.

Як швидко заснути

Всім відомо, що кава негативно впливає на сон. Експерт рекомендує не пити цей напій за 6 годин до сну. Найкраще людина засинає після прийому теплої ванни, вечірнього тренування і на ситий шлунок.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.