Новини

Земля біля Дністра і дорогий котедж: що задекларував митник з Буковини, якого “взяли” на великому хабарі

Кілька тижнів тому всю країну “сколихнула” новина про затримання начальника відділу митного оформлення №2 митного поста “Ягодин” Михайла Бурдейного. В авто, яким він користувався, під час обшуку працівники Державного бюро розслідувань знайшли 704,3 тисячі доларів США. Готівку митник віз у багажнику машини.

Як повідомляється у розслідування “Сила правди”, офіційно своїм місцем проживання Михайло Бурдейний вказав смт Кельменці у Чернівецькій області.

Також дружина та родичі мають у Чернівецькій області нерухомість та земельні ділянки на сотні тисяч доларів.

Офіційно більшість майна записано на батьків, та, схоже, що насправді цим користується саме сім’я митника. Але чи може дозволити собі купити або, навіть, утримувати це все митник із зарплатою у 20 тисяч гривень на місяць, чи його дружина, яка три роки була в декретній відпустці?

На Волинській митниці Михайло Бурдейний почав працювати у 2015-му році. За шість років він встиг побувати на різних посадах: від інспектора до начальника митного поста.

За шість років на митниці, Михайло Бурдейний так і не нажив ані власного будинку, ані автомобіля.

Під питанням навіть те, де проживає митник, працюючи на “Ягодині. Адже у його останніх деклараціях не вказано жодного орендованого житла на Волині. Офіційно своїм місцем проживання він вказав смт Кельменці у Чернівецькій області. Там же квартиру має його дружина Ірина Бурдейна та будинок – його батьки Володимир та Галина Бурдейні.

За даними митниці, Михайло Бурдейний отримав невелику заробітну плату за січень-червень 2021 року – всього 70 254 грн. В середньому це 14 тис. грн на місяць.

Попри те, що у жодній з декларацій митника не було заощаджень, це не завадило його дружині Ірині Бурдейній придбати та утримувати дорогий автомобіль “Lexus” і ще вкласти гроші у котедж в Чернівцях.

За декларацією Михайла Бурдейного, його дружина Ірина з 2006-го року володіє квартирою площею 67,2 кв. м у смт Кельменці у Чернівецькій області. Вже не перший рік подружжя також декларує недобудований будинок на 225 кв. м у Чернівцях.

Цей будинок розташований у котеджному містечку “Віденська брама”. На сайті забудовника зазначено, що житло тут здане в експлуатацію у 2018 році. На котеджі, який належить дружині митника, розміщене оголошення про продаж.
Окрім вказаного у декларації майна, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дружина також є співвласницею батьківського житлового будинку площею 133,83 кв. м у селі Росошани на Буковині – під молдавським кордоном.

Та судячи із дописів у соціальних мережах, проживає дружина Бурдейного з дітьми зовсім не на Буковині, а у Львові. Живуть в елітному районі, а діти навчаються в елітних закладах.

Галина Бурдейна також володіє трьома земельними ділянками площами 0,87 га; 0,24 га та 1,16 га на території Грушовецької сільської ради, що у Чернівецькій області. Остання – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Всі три ділянки мати митника отримала у спадок.

Окрім того, вона володіє житловим будинком площею 39,4 кв. м у селі Грушівці у Чернівецькій області. Його жінка також отримала як спадщину.

65-річний батько митника Володимир Бурдейний також придбав нерухомість у Львові.

Окрім того, Володимир Бурдейний володіє двома земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства та для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площами 11,42 сотки та 25 соток у селі Макарівка Чернівецької області. Там же володіє й будинком площею 50 кв. м. Усю нерухомість у цьому селі Володимир Бурдейний отримав у спадок.

Він також має у власності дві земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва: одну площею 1,21 га у селі Леньківці, а іншу площею 0,111 га у селі Коновка Чернівецької області. Першу ділянку також отримав у спадок.

Володимир Бурдейний має домоволодіння з двох житлових будинків загальною площею 142,6, кв. м у смт Кельменці Чернівецької області.

Лише у листопаді 2020-го року Ірина Бурдейна зареєструвалась фізичною особою підприємцем у смт Кельменці. Основний напрямок роботи – надання послуг перукарням та салонам краси.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.