Новини

У МОЗ розказали, як полегшити стан новонародженого у спекотні дні

Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації для батьків, як полегшити стан дитини у спекотні дні та не нашкодити новонародженому.

На сторінці у Telegram МОЗ радять уникати прямих сонячних променів, якщо УФ індекс вище 3.

Фахівці зазначають, що під час прогулянки або поїздки в авто відкриті ділянки тіла варто накривати легкою пелюшкою та вдягнути на дитину капелюх з широкими полями, щоб затінити обличчя, вуха та шию. Також батькам радять гуляти у затінку, обирати коляску світлих кольорів або з УФ фільтром.

Не перегрівайте малюка. Батькам радять роздягнути дитину до підгузка, а якщо є можливість, то і його зняти.

“Вдома або в тіні дитині не потрібен капелюх. Шкіра голови у новонародженого відповідає за терморегуляцію тіла. Тому головний убір сприятиме перегріванню тіла. Також не накривайте дитину ковдрою. Усе це підвищує температуру тіла та спричиняє появу пітниці. Це подразнення шкіри, яке потребує лише гігієни та дуже рідко лікування”, — говорять медики.

У МОЗ радять якомога частіше у спекотні дні купати дитину, навіть якщо пуповинний залишок ще не відпав (після купання його просто добре просушіть рушником). Необхідно обмивати дитину прохолодною водою (приблизно +32 градуси) кілька разів на день.

Також радять користуватися кондиціонером. Сприятлива температура для новонародженого – орієнтовно від 18 до 22 градусів тепла.

“Якщо ви прийшли з вулиці, де +30, то температуру у кімнаті знижуйте поступово. Якщо у вас немає кондиціонера, користуйтесь вентилятором з опцією зміни напрямку повітря”, — говорять фахівці.

Медики також радять частіше пропонувати грудне молоко дитині, оскільки воно на 87% складається з води.

“Прикладайте дитину та годуйте на вимогу, а не за графіком. Це також допоможе налаштувати лактацію. Якщо у вас штучне годування, скоротіть інтервали годування попередньо порадившись з педіатром про об’єм порції”, — підсумовують у МОЗ.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.