Новини

У скільки буковинцям обійдеться випускний вечір – репортаж з “Калинки”

Інфекція коронавірусу йде на спад. А отже, ресторани, кафе можуть працювати. Відповідно, дозволено проводити випускні вечори.

Кореспондентка molbuk.ua поїхала на Калинівський ринок та поцікавилася, скільки ж потрібно грошей для того, щоби одягнути випускника та випускницю на шкільний бал.

Приїжджаю на ринок. Йду в ряди, де продають вечірні сукні. Їх там тьма і на будь-який смак. Пишні, довгі, короткі… – обирай, що душа бажає.

Сукні – від 150 доларів

– Міряйте, дєвочки, є для вас гарний варіант, – запрошують продавці.

Заходжу в перший салон, де є плаття. В очі одразу впадає довга червона сукня, злегка пишна.

– Скільки коштує? – запитую у продавчині.

– Така модель – 160 доларів, – відповідає вона. – Беріть, не пошкодуєте, моделей залишилося мало, дівчатка масово розкуповують.

Йду ще в кілька крамничок. На одній бачу вивіску: “Увага! Розпродаж”. Там, знаходжу сукню за тисячу гривень. Щоправда, вона не така розкішна, як інші, та і якості гіршої.

У середньому ж плаття для випускниці коштує від 150 до 400 доларів. Усе залежить від фасону й тканини чи оздоблення.

Далі шукаю взуття. Його на Калинці теж багато. Туфлі на підборах коштують від 1000 гривень до 2500. Можна обрати бюджетний варіант та купити босоніжки. Вони коштують від 400 гривень до 700.

– Босоніжки не дуже беруть, більше туфлі, – каже продавчиня.

Плаття є, босоніжки є. Далі потрібно це все прикрасити, тому шукаю біжутерію. Бачу гарну діадему – вона коштує 800 гривень, є менші по 380. Якщо ж до вподоби щось ніжніше, можна купити прикрасу для волосся за 280 гривень.

В іншій крамничці знаходжу набір – сережки, кулон і браслет. Він коштує 650 гривень.

– Вигідніше брати цілий комплект, бо якщо окремо, то вийде дорожче, – коментує продавець.

Зачіска – від 500 до 800 гривень

Отже, плаття 150 доларів, взуття 1000 гривень, прикраса у волосся 280 та набір біжутерії 650 гривень. За все маємо заплатити 6005 гривень. А ще ж потрібно зробити зачіску та макіяж.

Як розповіла перукарка Галина, в середньому зачіска буде коштувати до 800 гривень.

– Думаю, можна буде зробити і за 500, це все залежить від стилю зачіски довжини та густоти волосся. Макіяж я роблю за 900 – 1200 гривень, тому що
використовую найкращі матеріали для роботи, можливо в інших салонах буде дешевше. Манікюр коштує 250-350 гривень, – каже пані Галина.

Тому випускницям варто орієнтуватися на суму від семи до восьми тисяч.

Смокінг – від 3500 до 5000 тисяч

Далі шукаю смокінг для хлопців. Вибір чималий. Заходжу в контейнер.

– Що вас цікавить, – питає продавець.

– Хочу на випускний вечір костюм для випускника.

– Ось, дивіться гарна модель, це трійка: брюки, сорочка, жилетка та піджак, краватка також входить у вартість, – каже чоловік.

– Скільки коштує? – запитую.

– 4500, але це остання модель, тому 200 гривень можу скинути, – говорить продавець.

Смокінг справді гарний та хорошої якості.

– А випускники у вас одягаються? – кажу.

– Так. Звичайно, замучили вже. Такі невпевнені, не знають, чого хочуть одразу помітно, що їм по 17 років, – не більше, – жартує чоловік.

На Калинці можна знайти і більш бюджетний варіант костюма для чоловіка – за 3500, проте гіршої якості. Найдорожчий, який знайшла, – це за 5000. Шукаю взуття.

Знаходжу і за 1000 гривень, і за 2500.

Загалом хлопцям-випускникам орієнтовно можна розраховувати на суму від 4000 до 6500 гривень, залежно від того, яка модель костюма та взуття сподобалася.

Як розповіла начальниця департаменту освіти Чернівецької ОДА Людвига Цуркан, випускні у школах будуть проводитися з 15 по 30 червня. Конкретна дата вирішується кожним закладом освіти окремо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.