Новини

Коли в Україну прийде літня погода: детальний прогноз на червень 2021

Справжнє літо в Україні розпочнеться 10 червня. Погода в перший літній місяць буде дощовою і прохолодною.

Про це в бліцінтерв’ю OBOZREVATEL розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова. “У тому, що червень буде з опадами, немає жодних сумнівів. В окремі дні опади будуть дуже сильними”, – повідомила вона.

За словами вченої, традиційно червень і липень вважаються місяцями з найбільшою кількістю дощів. Не стане винятком і червень нинішнього року. У першій декаді місяця в Прикарпатті і в Карпатах можливі заморозки.

До 10 червня на Україну чекає ще один період невеликого потепління і період похолодання. “Похолодання, яке ми бачимо зараз, не останнє. Пізніше температура, звичайно, підвищиться, але до 10 червня знову знизиться”, – пояснила вона.

Потім температура повітря почне підвищуватися й досягати літніх значень. “Після 10 червня температура піднімається, а до третьої декади місяця температура стане дуже комфортною для відпочинку”, – спрогнозувала Мартазінова.

Вона уточнила, що в другій декаді червня можливі “неодноразові сильні зливові дощі”. Після 20-х чисел в окремі дні повітря буде прогріватися до +28…+30 градусів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.