Новини

Суд обрав запобіжний захід для Медведчука

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід нардепу від “ОПЗЖ”, куму Путіна Віктору Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Сам Медведчук, відповідаючи на питання журналістів біля будівлі суду, заявив, що його гроші заблоковані санкціями, тому він не зможе внести за себе заставу.

“Від мене гроші ніхто прийняти не може. Рахунки заблоковані рішенням РНБО. Навіть готівку через санкції у мене прийняти не можуть. Яким чином сплатити заставу в розмірі 300 мільйонів гривень, будемо думати”, – заявив під судом Віктор Медведчук.

Народні депутати “ОПЗЖ” заявили, що проситимуть взяти Медведчука на поруки. Охочих депутатів поручитися за голову своєї політради – близько сорока. Суддя у взятті на поруки відмовив. 

Своєю чергою, прокурор просив арештувати Медведчука до 10 липня. Він також заявив, що інкриміновані нардепу кримінальні правопорушення відносять до особливо тяжких. Вони передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, генепрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Підписані підозри стосуються трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором. Йдеться про незаконний видобуток газу в окупованому Криму, передачу Росії секретних даних про військовий підрозділ ЗСУ та вербування українців, які їхали в Росію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.